Länkar
Bokhandeln.ax
G Ö R   E N   R E S A   I   T I D E N

Unika färgbilder från
Södertälje i ny bok

Gör en nostalgisk resa till en tid som flytt


Boken Södertälje i förvandling bjuder på en nostalgisk resa till en tid som inte längre finns – en utflykt i färg till de dynamiska rekordåren på 1950- och 1960-talen när Södertälje förvandlades från småstad till storstad. Det är innan citysaneringen, innan Oxbacksleden och innan Mälarbron. För lite äldre Södertäljebor blir boken en färd tillbaka till barndomens eller ungdomens stenlagda gator med bilmärken som Borgward och Standard Vanguard, medan yngre får uppleva något helt nytt: ett centrum som var så annorlunda, innan Gågatan, Kringlan, Åhléns och Lunahuset fanns.

Bokens alla färgbilder är tagna av vanliga Södertäljebor som dokumenterat sin stad därför att de tycker om den och är intresserade av den. Tack vare dem kan vi i dag uppleva Södertälje som staden tedde sig för ett halvsekel sedan – med braxenfiske i Maren, små livsmedelsbutiker på hörnet och färgsprakande neonreklam.

Beställ boken genom att fylla i formuläret nedan.


Bokfakta

Innehåll
Boken skildrar Södertälje kring mitten av 1900-talet genom drygt 160 bilder, alla i färg. Den innehållsrika texten beskriver stadens historia också under tidigare sekler ur en mängd aspekter.

Författaren
Bo Lindwall, född 1953, är en riktig Södertäljebo – både han och hans föräldrar är födda i staden – och han har ägnat större delen av sitt liv åt släkt- och lokalhistoria.

Försäljning
Pris 395 kronor. De fåtaliga exemplar av "Södertälje i förvandling" som ännu finns kvar kan endast köpas på Södertälje stadsbibliotek i Lunahuset eller på Torekällbergets museum i Södertälje.

Inbindning: Trådbunden med hårda pärmar.
Omfång: 152 sidor. Format: ca 21 x 25 cm.

För mer information, kontakta Bo Lindwall,
epost bo.lindwall.53@gmail.com© SkogsjöMedia, Mariehamn, 2018